Dreptul persoanelor cu dizabilitati

Expertiza si experienta noastra se adreseaza organizatiilor nonguvernamentale care desfasoara activitati de promovare si aparare a drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Oferim pentru campaniile acestor organizatii, solutii integrate care imbina mijloacele legale interne cu mecanismele internationale, care pot asigura o protectie efectiva:

Mijloace legale interne:
Oferim asistenta si reprezentare pentru campaniile Organizatiilor nonguvernamentale in promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati: redactarea de memorii catre autoritatile administrative; redactarea de opinii legale cu privire la proiecte de legi; redactarea de lucrari privind drepturile persoanelor cu dizabilitati; participarea efectiva la conferinte, cursuri.
Oferim asistenta si reprezentare in sustinerea de litigii strategice – incalcari majore si sistematice de catre autoritati ale drepturilor persoanelor cu dizabilitati

Mecanisme regionale europene:
Conventia europeana a Drepturilor Omului
 si Curtea europeana a Drepturilor Omului. Marele avantaj al acestui mecanism de protectie este plangerea individuala adresata direct la Curte dupa parcurgerea procedurilor interne pe care avocatii nostri o folosesc cu succes in interesul persoanei cu dizabilitati.
Carta Sociala Europeana si Comitetul European al drepturilor Sociale. Oferim asistenta organizatiilor nonguvernamentale pentru redactarea de rapoarte paralele de raspuns la rapoartele oficiale ale autoritatilor romane cu privire la implementarea tratatului.
Oferim asistenta in redactarea de memorii si cereri catre diferite institutii europene in sustinerea drepturilor persoanelor cu dizabilitati.

Mecanisme generale de protectie in sistemul ONU
Conventia privind drepturile persoanelor cu dizabilitati si Comitetul privind drepturile persoanelor cu dizabilitati. Romania s-a angajat sa respecte aceasta conventie revolutionara pentru drepturile persoanelor cu dizabilitati care insa intra in contradictie cu numeroase legi civile interne. Noul Cod Civil roman, spre exemplu, prevede lipsirea totala de drepturi civile a persoanei puse sub interdictie. Avem expertiza necesara pentru a asista Organizatiile nonguvernamentale in campaniile de informare cu privire la drepturile noi reglementate de aceasta Conventie, pentru a efectua studii cu privire la stadiul aplicarii acestei Conventii in lume si modul in care este implementata aceasta Conventie.